Stručni seminari:

Regionalna energetska agencija Sjever u suradnji s Građevinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Gradom Varaždinom i Društvom građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organizirala je dana 7. prosinca 2023. nZEB trening "nZEB trening modul Blower door testiranje". Trening je predviđen za projektante, inženjere i sve zainteresirane s ciljem informiranja i educiranja o testiranju zrakopropusnosti u zgradama. Predavanje i trening je održao dr.sc. Bojan Milovanović. Detalje o održanom trenigu možete pogledati na slijedećoj poveznici.

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je stručni seminar pod nazivom „Održiva ovojnica zgrade od temelja do krova“ koji će se održan dana 25. listopada 2023. godine (srijeda) s početkom u 16,45 sati u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7. Predavačica na seminaru bila je Tanja Herr, dipl.ing.arh. Prisustvo ovom seminaru bodovano je sa 4 boda iz područja ostalo.   

 

Informacijski sustav prostornog uređenja (ISPU) je državni interoperabilni i multiplatformni sustav za unos, verifikaciju, javnu objavu i razmjenu prostornih podataka. Služi za potrebe izrade, donošenja, provedbe i nadzora prostornih planova, akata o gradnji, prometa nekretninama, energetskih certifikata, državne imovine, kao i za trajno praćenje stanja u prostoru. Cilj razvoja ISPU-a je digitalizirati poslovne procese iz nadležnosti Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te unaprijediti korištenje informacijsko-komunikacijskih tehnologija u komunikaciji između građana, poduzetnika i javne uprave. ISPU je organiziran kao sustav samostalnih funkcionalnih cjelina – modula koji se mogu međusobno povezivati, sustavno se nadograđuju, te se kontinuirano uspostavljaju i razvijaju novi. Budući da se radi o kompleksnim softverskim rješenjima, Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u svrhu što jednostavnijeg i pravilnijeg rada u modulima ISPU-a organizira edukaciju korisnika, koju provodi stručni tim Prehnit d.o.o. i Maoring d.o.o. Sve detaljne informacije o edukacijama korisnika možete pronaći na mrežnim astranicama Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine na slijedećoj poveznici https://ispu-edukacije.info/.

 
datum objave: 06.05.2022.|print

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine je s ciljem lakše realizacije investicijskih projekata, a u sklopu Informacijskog sustava prostornog uređenja (ISPU), izradilo novu e-uslugu pod nazivom eGrađevinski dnevnik. Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je Seminar na temu „eGrađevinski dnevnik“ koji je održan u petak 6. svibnja 2022. godine u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu. Predavač na Seminaru bio je Danijel Meštrić iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Obzirom da se radi o vrlo aktualnoj i zanimljivoj temi koja se direktno tiče svih sudioanika u gradnji Seminaru se odazvalo više od 60 sudionka. Nakon održane prezentacije uslijedila je rasprava u kojoj su sudionici mogli postavljati pitanja predavaču.

Prezentaciju sa Seminara možete preuzeti OVDJE.

Upute za korištenje E-građevinskog dnevnika možete preuzeti OVDJE.

 

Društvo Građevinskih inženjera i tehničara Varaždin u suradnji s tvrtkom Hauraton Hrvatska d.o.o. organiziralo je seminar na temu "Primjena modernih sustava odvodnje na primjeru turističkih naselja". Seminar je održan 17.03.2022. godine s početkom u 10.00 sati u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7, Varaždin.

 
datum objave: 04.03.2020.|print

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je 4. ožujka 2020. godine seminar na temu "Aktualnosti u javnoj nabavi, Zakon o javnoj nabavi". Seminar je održan protorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu. Predavačica na seminaru bila je Karmen Meić, trenerica u sustavu javne nabave.

Osim općih novosti u javnoj nabavi naglasak je stavljen na ispunjavanje ESPD obrasca, uvjete i dokaze sposobnosti, kriterije ekonomski najpovoljnije ponude, te sklapanje i izvršenje Ugovora o javnoj nabavi. Posjećenost seminara govori u prilog tome da je ova tema stalno aktualna kako za naručitelje tako i za ponuditelje. U diskusiji su razjašnjeni mnogi segmenti provođenja postupaka javne nabave primjerima iz prakse.

Prezentaciju sa  seminara možete preuzeti ovdje.

 

 

Marlex d.o.o. Varaždin i Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organizirali su stručno predavanje na temu zgrada gotovo nulte energije koje je održano 5. studenog u prostorijama tvornice Marlex u Varaždinu. Predavači su bili doc.dr.sc. Bojan Milovanović, dipl.ing.građ. i Marina Bagarić, mag.ing.aedif. s Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a na prdedavanjima su bili prisutni i stručni predstavnici kompanija Aluplast Njemačka i naravno Marlex-a. Nakon izuzetno zanimljivih predavanja organiziran je obilazak tvornice Marlex.

U prilog izvrsnoj organizaciji kao i odličnim predavanjima govore i sve pohvale sudionika ovog stučnog skupa. Ovim putem zahvaljujemo se na svemu domaćinu tvrti Marlex d.o.o.

Prezentacije sa predavanja možete preuzeti ovjde.

 

DGIT Varaždin organizirao je seminar na temu "Novine koje su donijeli Zakon o gradnji i Zakon o prostornom uređenju". Seminar je održan 26. lipnja 2019. godine u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7. Predavač na Seminaru bio je državni tajnik Danijel Meštrić, dipl.ing.građ. Na seminaru su bile  prezentirane prednosti Informacijskog sustava prostornog uređenja te nadogradnje sustava eDozvole podmodulom eKonferencija. Polaznici Seminara nakon službeog dijela iskoristili su ovu priliku za konstruktivnu raspravu. Materijale sa Seminara možete preuzeti ovdje.

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je Seminar na temu "Aktualnosti i nova pravila u javnoj nabavi - Zakon o javnoj nabavi" koji je održan 25. siječnja 2019. godine u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu. Predavačica na Seminaru bila je osnivačica i direktorica tvrtke Angela d.o.o. Varaždin, Mirjana Čusek Slunjski, dipl. iur., ovlaštena trenerica u sustavu javne nabave koja je u sklopu svojeg predavanja uz sve zakonske novosti iz ovog područja iznijela i mnoga iskustava iz prakse.

Ova uvijek aktualna tema okupila je tridesetak sudionika.

 

 

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je 11. prosinca 2018. godine stručno predavanje na temu "Pogreške koje si ne bismo smjeli priuštiti u izvedbi novih i sanaciji starih građevina".

Predavanje je održala Tanja Herr, dipl.ing. arh. iz tvrtke "Fibran" jednog od najvećih europskih proizvođača toplinske izolacije od ekstrudiranog polistirena. U prostorijama Sveučilišta Sjever, Sveučilišnog centra u Varaždinu, gdje je održano ovo stručno predavanje okupilo se četrdeset sudionika.

Ulaz na predavanje bio je slobodan.

Prezentaciju sa seminara možete preuzeti ovjde.
 

 

U Gradskoj vijećnici Grada Varaždina u četvrtak 8. studenog 2018. godine održan je simpozij GREEN TALKS – Energetska obnova zgrada i Nzeb (Zgrade gotovo nulte potrošnje energije)" kojeg je organizirao Hrvatski savjet za zelenu gradnju sa partnerima od kojih je jedan bilo Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin. Na skupu se okupilo oko 90 sudionika što pokazuje veliki interese za ovu aktualnu temu.

Na simpoziju su obrađene različite teme kao što je pojašnjenje pojma i kriterija nZEBa, kada počinje obveza, kako projektirati i izvoditi nZEB, energetska obnova zgrada, financiranje i provedba. Predstavnici tvrtki Velux, Fibran, Tece, Gealan, Mapei, Knaufinsulation i Yton prezentirali su primjere rješenja i tehnologija za primjenu u nZEB i vlastita tehnološka dostignuća. Na krau Simpozija održan je okrugli stol na temu "obnova zgrada u gradu Varaždinu i Okolici" na kojem je sudjelovala predsjednica DGIT-a mr.sc. Martina Cesar-Kelemen, dipl.ing.građ.

 

Seminar na temu "Tehničko stanje i tehnička dijagnoza kao analiza stanja oštećenih objekata i konstrukcija" koji je trebao biti održan 12.10.2018. godine se zbog premalog interesa i broja prijavljenih sudionika otkazuje. Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

DGIT Varaždin organizirao je Seminar na temu "Izoliranje dijelova zgrade pod zemljom i izvedba novih i sanacija starih ravnih krovova" koji je održan 22. ožujka 2018. u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7. Predavačica na seminaru bila je Tanja Herr, dipl.ing.arh. Na Seminaru su obrađene dvije cjeline. Prva je izloranje dijelova zgrade pod zemljom u skladu s standardima Neeb, pasivne i nisko-energetske kuće s naglaskom na sigurniju ugradnju sustava toplinske hidroizolacije ispod temeljne ploče. Druga cjelina je bila izvedba novih i sanacija starih ravnih krovova s osvrtom na bolju energetsku učinkovitost.

Materijale sa Seminara možete preuzeti ovdje.

 

 

DGIT Varaždin organizirao je Seminar na temu "Aktualnosti u javnoj nabavi - primjena" koji je održan 21. veljače 2018. godine u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7. Predavačice na seminaru bile se Mirjana Čusek Slunjski i Karmen Meić. Na seminaru su razmotrena i objašnjena nova pravila u radu sa elektroničkim oglasnikom javne nabave RH (EOJN), priprema i predaja ponude, pojašnjenja i upotpunjavanja ponude, te nova pravila u žalbenom postupku (e-žalba). Poseban naglasak stavljen je na Eeuropsku jedinstvenu dokumentaciju o nabavi ESPD.

 

 
datum objave: 23.11.2017.|print

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je Seminar na temu "BIM u infrastrukturi" koji je održan u četvrtak 07.12.2017. godine s početkom u 15,30 sati u Velikoj dvorani Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7. Predavači na seminaru bili su mr. Dražen Galić, Rino Nemarnik i Čarli Brezac Benigar.

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je Seminar na temu "Nova pravila u javnoj nabavi - Zakon o javnoj nabavi" koji je održan u srijedu 08.02.2017. godine s početkom u 08.30 sati u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7, Varaždin. Predavaćice na Seminaru bile su Mirjana Čusek Slunjski i Karmen Meić.

 

 

 

 

 

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je 16.12.2016. godine Seminar na temu Procjena nekretnina, Zakon o procjeni nekretnina, Pravilnici, Uredbe i praksa. Seminar je održan u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7.

Predavači na seminaru bili se Željko Uhlir i Branimir Majčica.

Materijale sa Seminara možete preuzeti ovdje.

 

Društvo Građevinskih inženjera i tehničaran Varaždin organiziralo je Seminar pod nazovom "Energetska učinkovitost - Energetsko certificiranje u Hrvatskoj - zakonska regulativa, osnovne postavke i ciljevi, sadržaj implementacije, način provođenja." Seminar je održan 24.04.2015. godine u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova Aleja 7. Stručna predavanja održao je gospodin Željko Kos, predavač na Sveučilištu Sjever.

 

 
datum objave: 16.02.2015.|print

Sukladno mišljenju Hrvatskog saveza građevinskih inženjera vezano na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o stručnom ispitu te upotpunjavanju i usavršavanju znanja osoba koje obavljaju poslove prostornog uređenja i graditeljstva, Društvo građevinskih inženjera i tehničara nastavlja svoju ustaljenu praksu organizacije stručnih seminara pa je tako ovog puta organiziralo Seminar na temu Pravilnik o ocjenjivanju sukladnosti, Pravilnik o tehničkom dopuštenju, Pravilnik o nadzoru građevnih proizvoda, Upravljanje kvalitetom betona u izvođenju betonskih konstrukcija, plan betoniranja i nadzora. Seminar je održan 27.02.2015. u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, a predavač je bio Filip Marijan, dipl.ing.građ. Materijale sa seminara možete preuzeti ovdje.

 

DGIT Varaždin organizirao je 30.01.2015. godine Seminar na temu "Pravilnik o obveznom sadržaju idejnog projekta i Pravilnik o obveznom sadržaju i opremanju projekata građevina". Predavanja na Seminaru održale su  Ines Androić Brajčić, mag. ing. arhitekture i urbanizma, Pomoćnica ministrice za prostorno uređenje, pravne poslove i programe Europske unije i dr.sc. Borka Bobovec, dipl.ing.arh., Pomoćnica ministrice za graditeljstvo i energetsku učinkovitost u zgradarstvu.

Prezentacija Pravilnika o obveznom sadržaju idejnog projekta.

Prezentacija Pravilnika o obveznom sadržaju projekta građevina.

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je 26.09.2014. godine Seminar na temu "Konzervacije, rekonstrukcije i obnove graditeljskog nasljeđa te problemi, sanacije, gradnja i obnovljivi izvori energije". Seminar je održan u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, a predavanjima  koje je držao prof.dr.sc. Božo Soldo prisustvovalo je dvadesetak sudionika. 

 

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin obzirom na učestale izmjene Zakona o javnoj nabavi pripremilo je novi Seminar pod nazivom "Aktualnosti u javnoj nabavi za ponuditelje". koji je održan 04.04.2014. godine u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7. Predavač na Seminaru bila je Mirjana Čusek-Slunjski dipl.iur. Nazočnost Seminaru kao skupu stručnog usavršavanja verificiranog od strane HSGI-a sudionicima je donjelo 8 bodova iz područja regulative.

 

 

 

 

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je Seminar na temu "Tehnička regulativa u području energetske učinkovitosti, toplinske i zvučne zaštite, s posebnim osvrtom na energetsku učinkovitost u Gradu Varaždinu". Seminar na ovu trenutno vrlo aktualnu temu održan je 07. ožujka 2014. u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7. Predavač na Seminaru bio je Silvio Novak, dipl.ing.građ. Prisustvovanje ovom Seminaru kao skupu stručnog usavršavanja verificiranog od strane HSGI-a sudionicima je donio novi 6 bodova iz područja regultive i 2 boda iz područja struke.

 

Materijale sa Seminara možete preuzeti ovdje.

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je Seminar na temu "Gospodarenje vodom i zaštita okoliša". Seminar je održan 14.02.2014. godine u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7. Predavač na Seminaru bila je Prof.dr.sc. Božena Tušar, dipl.ing.građ. Prisustvovanje ovom Seminaru kao skupu stručnog usavršavanja verificiranog od strane HSGI-a sudionicima je donijelo novih 8 bodova iz područja struke.

Materijale sa Seminara možete preuzeti ovdje.

 

 

 

 
datum objave: 07.02.2014.|print

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin implementiralo je novi informatički sustav koji se koristi kao podrška u provođenju svih aktivnosti Društva. Sustavom je uz ostalo omogućen i novi način prijavljivanja na stručne seminare i stručne ekskurzije. Tako svi zainteresirani više neće morati za prisustvovanje seminaru ili sudjelovanje na ekskurziji popunjavati i slati prijavu koju su dobivali u privitku e-maila ili je sami preuzeli s internet stranica Društva, već je korištenjem novog sustava dovoljno u e-mailu poziva koji šalje sustav i koji su dobili, odabrati poveznicu (link) čime je cijeli postupak prijave izvršen "jednim klikom". Sustav će sam popuniti obrazac prijavnice s podacima iz baze podataka Društva i uputiti je u daljnji postupak. Svi oni koji nisu članovi DGIT-a Varaždin ovu mogućnost moći će koristiti tek nakon prvog prisustvovanja nekom Seminaru na koji se moraju prijaviti kao i do sada, dakle slanjem popunjenog obrasca prijave koji će za pojedini Seminar skinuti sa internet stranica Društva.  Novi informatički sustav uz kompletnu podršku organizaciji Seminara omogućava izdavanje računa, evidenciju članova, praćenje plaćanja članarine i generiranje raznih izvještaja. Sustav je razvijen u suradnji s varaždinskom tvrtkom "Meritum Soft" d.o.o. kojoj još jednom ovim putem zahvaljujemo.

Ovim putem molimo sve zainteresirane koji žele primati putem e-maila obavijesti DGIT-a o svim aktivnostima Društva bez obzira na to da li su članovi Društva ili ne, da nam dostave slijedeće podatke: Ime i prezime, OIB, datum rođenja, e-mail, naziv poslodavca i OIB poslodavca. Podatke je potrebno dostaviti na e-mail seminari@dgit.hr ili dgit@dgit.hr.

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je Seminar na temu "Novi Zakon o gradnji i novi Zakon o prostornom uređenju". Seminar je održan u petak 13.12.2013. godine u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7. Predavači na Seminaru bili su Pomoćnik ministrice za prostorno uređenje Danijel Meštrić, magistar inženjer građevinarstva i Pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Varaždinske županije Mario Sačić, magistar inženjer građevinarstva. Ova aktualna tema privukla je stotinjak sudionika Seminara.

Prezentaciju novog Zakona o gradnji možete preuzeti ovdje.

Prezentaciju novog Zakona o prostornom uređenju možete preuzeti ovdje.

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je Seminar na temu "Primjena Zakona o prostornom uređenju i gradnji vezano na primjenu novih propisa iz područja zaštite na radu i Zakona o zaštiti na radu". Seminar je održan 08.11.2013. godine u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7. Predavači na Seminaru bili su Rudolf Kolarić, Darko Klarić, Said Mušanović, Josip Kosovec i Marinka Golubar.

Materijale sa seminara možete preuzeti ovdje.

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin nastavljajući svoju dobru i ustaljenu praksu organiziralo je nakon ljetne stanke Seminar na temu "Projektiranje prometnica i odvodnja prometnica". Seminar je održan 04.10.2013. godine u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7. Predavač na Seminaru bio je doc.dr.sc. Milan Rezo, dipl.ing.geodezije. Preko pedeset polaznika Seminara steklo je novih 6 bodova iz područja ostalo.

Materijale sa seminara možete preuzeti ovdje.

 
datum objave: 02.04.2013.|print

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je 12.04.2013. godine Seminar cjeloživotnog obrazovanja na temu "Održiva gradnja" koji je održan u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova aleja 7. Predavačice na Seminaru bile su Antonija Bogadi, dipl.ing.arh, Maja Kireta, dipl.ing.arh. i Emilija Vlahek, dipl.ing.arh. Nazočnost Seminaru kao skupu stručnog usavršavanja verificiranog od strane HSGI-a sudionicima je donijelo novih 6 bodova iz područja ostalo. Na održanom Seminaru poseban naglask je stavljen na ulogu lokalnih vlasti u održivom razvoju grada, a u tom kontekstu i koraci prema održivim zajednicama u Varaždinu, te su predstavljeni ciljevi i sredstva projekta "Održivi Varaždin", urbana obnova vojnog kompleksa "Optujska" i Life Cycle analiza varaždinske obiteljske kuće.

Materijale sa seminara možete preuzeti ovdje.

 

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin organiziralo je Seminar na temu "Energetsko certificiranje u Hrvatskoj, zakonska regulativa i osnovne postavke i ciljevi, sadržaj implementacije i način provođenja". Seminar je održan 08.03.2013. godine u prostorijama Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, Hallerova Aleja 7. Predavači na Seminaru bili su Silvio Novak, dipl. ing. građ. i Željko Kos, struč. spec. ing. građ.  Nazočnost izlaganjima kao skupu stručnog usavršavanja verificiranog od strane HSGI-a sudionicima je donijelo 5 bodova iz područja GTR i 2 boda iz područja ostalo.

 Materijale sa seminara možete preuzeti ovdje (33 Mb).

 

 

 
Powered by CuteNews
Administracija
DRUŠTVO GRAĐEVINSKIH INŽENJERA I TEHNIČARA
Nikole Tesle 20, 42 000 Varaždin
e-mail: dgit@dgit.hr, www.dgit.hr
Upis u Registar udruga Varaždinske županije, MB: 03445372, OIB: 36646348757
IBAN Zagrebačka banka HR2123600001101744810
Predsjednik: Velimir Vujec, dipl.ing.građ.