Redovna godišnja skupština DGIT-a @ 05.03.2016.

Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin održalo je u petak 04. ožujka 2016. godine svoju redovnu godišnju skupštinu. Predsjednicu Mirnu Amadori i sto pedeset članova ovog uglednog društva pozdravili su Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina, Milan Rezo, pomoćnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja, Josip Hehet, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina, Zoran Hajek, ravnatelj Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin, te mnogi predsjednici ostalih strukovnih udruga.


DGIT Varaždin sa svojih 320 aktivnih članova predstavlja najveću strukovnu organizaciju na području sjeverozapadne Hrvatske, te jedno od najbolje organiziranih i najaktivnijih udruga s područja graditeljstva u Hrvatskoj. Društvo ima jasno zacrtanu viziju njegovanja i daljnjeg razvijanja etike graditeljskog poziva. Društvo sudjeluje u davanju stručnih mišljenja o projektima , elaboratima, analizama, razvojnim programima, tehničkoj regulativi, obrazovanju i svoj značajan doprinos je dalo prilikom izrade i donošenja posljednjih zakonskih i podzakonskih akata s područja graditeljstva.


Posebno su ponosni stalnom organizacijom stručnih seminara u sklopu cjeloživotnog stručnog usavršavanja, te stručnim posjetima aktualnim gradilištima i graditeljskim sajmovima. Prošle su godine posjetili gradilište zračne luke Zagreb i gradilište mosta kopno Čiovo, te sajam MADE expo u Milanu.


Na skupštini je prihvaćen Izvještaj o radu u protekloj godini, Izvještaj nadzornog odbora, Izvještaj financijskog plana za 2015. g. , Plan i program rada za 2016. g., te financijski plan za 2016. g.


U sklopu skupštine održano je i stručno predavanje tvrtke Knauf insulation d.o.o. iz Novog Marofa. Predavač Silvio Novak, koji je ujedno i član Društva, govorio je o „Poboljšanju energetske učinkovitosti novih i postojećih zgrada primjenom mineralnih vuna“.


Nakon uspješno održane skupštine druženje se nastavilo u laganijoj atmosferi uz večeru i glazbu.


                    Društvo građevinskih inženjera i tehničara Varaždin
                    Predsjednica
                    Mirna Amadori, dipl. ing. građ.

 


News powered by CuteNews - http://cutephp.com