Katarski plivajući hoteli @ 18.02.2014.

Organizatori svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru 2022. godine bili su zabrinuti oko smještaja velikog broja ljubitelja nogometa. Rješenje je ponudio arhitektonski biro Sigge Architects u suradnji s finskom Almaco grupom, koji su ponudili izgradnju plutajućih hotela u Perzijskom zaljevu.

 

Katarske su vlasti već započele pregovore oko izgradnje ovih futurističkih hotela kako bi cjelokupni projekt mogao biti realiziran u 8 godina. Za smještaj hotela planira se uz obalu Dohe izgraditi umjetni otok Oryx opremljen vlastitom komunalnom infrastrukturom, generatorima električne energije i postrojenjem za recikliranje. Smještajni kapaciteti ovog kompleksa hotela, luksuznih apartmana i vodenog parka iznosit će 25.000 gostiju koji će se vodenim taksijima prevoziti do kopna.

Predviđeno je da nakon završetka svjetskog prvenstva umjetni otok promjeni svoju funkciju pa čak i svoju lokaciju. Otok bi bio odvučen na drugu lokaciju a dio otoka bi se prenamijenio u prostore za stalno stanovanje.   
 

Organizatori sportskog događanja planiraju nadalje potrošiti 65 milijardi funti na klimatizaciju stadiona kako bi ublažili ljetne vrućine, a spominje se i kako će zasjeniti sunce umjetnim oblacima. Unatoč planovima da se stadioni klimatiziraju jer temperature dosežu i do 50 stupnjeva celzijusa, još uvijek postoji pritisak iz nogometnog svijeta da se prvenstvo odigra u neko drugo doba godine.


News powered by CuteNews - http://cutephp.com